ŠIZA, PUNKREAS I ALTERNAIVA SJUTRA NA TREĆOJ ROCKSTRIKCIJI

Dugo očekivano treće izdanje Rockstrikcije sjutra veče u Podgoricu ponovo dovodi dobitnu kombinaciju jakih lokalnih snaga i snažnog zvuka iz regiona. Ovog puta će čak četiri nastupa obradovati publiku i prirediti noć za pamćenje u Kolektoru (bivši Titeks): hrvatski bend Šiza, Punkreas iz Nikšića, Alternaiva iz Bijelog Polja dok će za zagrijavanje amosfere biti zaduženi Dragan i Dražen Vujačić, autori emisije Rok karavan.

Hrvatska atrakcija Šiza već dvije godine žari i pali regionom a sada po prvi put dolazi u Crnu Goru. Ovaj duo minimalističkim pristupom ritam sekcije i vokala stvara žestoki zvuk i konstantno iznenađuju publiku kako duo bend može “pržiti” kao da ih je petoro na bini! Nihov izraz bi se mogao opisati kao eksplozivni hibrid koji se smjestio negdje između bučnog garažnog roka i sirovog post-panka, s pitkim društveno angažovanim tekstovima.

„Naš cilj je da napravimo haos u vašim glavama, ugodno iznenadimo vaše uši i naravno, da se družimo s vama nakon koncerta uz nekoliko čašica vaše domaće rakije“ – poručili su Kuhar i Antolić crnogorskoj publici.

Nikšićki bend Punkreas ovog vikenda obilježava dvadeset godina postojanja. Tim povodom objavili su novi EP ‘Stand your ground’, sa četiri nove pjesme koje će premijerno izvesti na trećem izdanju Rockstrikcije.

„Na Rockstrikciji očekujte pravi rokenrol užitak za uši. Mi ćemo napraviti presjek cijele diskografije plus nove pjesme, tako da očekujemo da svi zajedno izbacimo svu energiju iz sebe u noći punog mjeseca subote 13 maja!“ – poručili su članovi Punkreasa.

Na Rockstrikciju dolazi i bjelopoljski sastav Alternaiva koji će podgoričkoj publici premijerno predstaviti svoj prvi album. Album „Zrno“ neodoljivo podsjeća na zlatno doba rokenrola, istovremeno opominjući i navodeći slušaoca na promišljanje. To je i cilj ove ekipe koja svakodnevicu preispituje na probama gradeći tako tonove i riječi.

„Prije par mjeseci smo izbacili nas prvi album “Zrno” i da smo sanjali bolje mjesto za premijeru albuma ne bi ga pronašli. Velika čast i zadovoljstvo nam je što nastupamo na trećem izdanju Rockstrikcije i imamo priliku da se predstavimo podgoričkoj publici“- poručila je Alternaiva.

Serijal svirki koji vraća pomalo zaboravljenu rokenrol scenu u Crnu Goru na velika vrata do sada je imao dva izdanja. Nakon fantastične prve Rockstrikcije na kojoj su nastupi Nikole Vranjkovića i Autogenog treninga oduševili publiku, druga Rockstrikcija na kojoj su nastupili Bjesovi i Vrpca je definitivno postavila nove standarde kada je u pitanju rokenrol u Crnoj Gori. Organizatori Festivala kulture Zabjelo za čije ovogodišnje izdanje pripreme uveliko teku, pokrenuli su nezaustavljiv novi talas dobre energije i još bolje muzike u prostoru bivšeg Titeksa u Podgorici, pa se treća Rockstrikcija održava u okviru Mjeseca rokenrola tokom kojeg će više od dvadeset regionalnih i lokalnih izvođača alternativne muzike nastupiti na nekoliko lokacija širom zemlje, a kruna festivalskog programa održaće se 9. i 10. juna na stadionu „Nikola Šćepović“. Na dvodnevnom izdanju Festivala kulture Zabjelo nastupiće: kultna rok i pank grupa Zabranjeno pušenje, heroji regionalne alter rok scene Kanda, Kodža i Nebojša, miljenici crnogorske publike, mostarski sastav Zoster, fantastična IDA PRESTER & Lollobrigida , vodeće alter pop ime regiona Letu Štuke, beogradski repkor-krosover sastav Sunshine, splitski rep-rok bend TBF i predstavnici lokalnih snaga Neonoen i Vrpca. Na Rockstrikciji će posjetioci moći da kupe dvodnevnu ulaznicu za Festival kulture Zabjelo po promotivnoj cijeni od 15€.

Ulaznice za treće izdanje Rockstrikcije po cijeni od 10€ se mogu kupiti u Itaka Library baru (bivši Karver), Gandalf Food, Texas Pub, kao i online putem linka: https://fixr.co/event/rockstrikcija-3-tickets-5735189

Autor: zenskiportal.me