Prsno plivanje sagorijeva oko 700 kalorija

Foto:Pixabay

Gubitak viška kilograma je uvijek popularna tema tokom ljetnjih mjeseci. Dobra vijest je da plivanjem, koje je jedna od omiljenih aktivnosti ljeti, možemo da sagorimo kalorije i smršamo. Kako piše “Shape”, plivanje je aktivnost koja doprinosi zdravlju na mnogo načina, od jačanja zdravlja srca do izgradnje mišića, a može vam pomoći i da brže smršate.

Kako objašnjava trener triatlonka Rošel Bakster, plivanje slobodnim stilom sagorijeva u prosjeku 700 kalorija po satu aktivnosti, što je jedan od najefikasnijih stilova plivanja. Prsno plivanje sagorijeva oko 700 kalorija, dok leđno plivanje nešto manje, odnosno 500 kalorija tokom jednog sata plivanja. Delfin je po intenzitetu najzahtjevniji stil plivanja i njime možemo sagorjeti do 800 kalorija.

Bakster takođe naglašava da tačan broj kalorija koje ćemo sagorjeti plivanjem u velikoj mjeri zavisi od intenziteta plivanja, naše tjelesne težine, metabolizma.

Ako je osoba ima više kilograma, sagorjeće više kalorija jer tijelo mora da se potrudi da pomjeri više mase. Takođe, ljudi koji imaju izgrađene mišiće sagorijevaće više kalorija jer je mišićnim ćelijama potrebno više energije.

Izvor: Index