Premijera novog singla Nine Žižić i Aleksandre Prelević: „Common dreams” hit na prvo slušanje

Novi singl i spot “Common dreams” u izvođenju Dolce Hera feat. Nina Žižić premijerno je izveden u četvrtak na svim digitalnim platformama.

Dolce Hera je umjetničko ime naše autorke Aleksandre Prelević Palladino, poznate crnogorske bubnjarke koja se u svom novom muzičkom projektu nalazi u ulozi tekstopisca, bubnjara, koautora i koaranžera sa svojim producentima.

Nina Žižić je objasnila i kako je došlo do ove saradnje.

– Pa radila sam natalnu kartu. Srećna sam što sam upoznala Aleksandru prvenstveno kao osobu, a onda sve ostalo što je došlo sa njom. Prilikom upoznavanja sam joj rekla šta mi je astrološkinja rekla da ću upoznati neku žensku osobu važnu za moju karijeru, iz inostranstva. Aleksandra me kontaktirala putem Instagrama. Raniji pozivi za neke saradnje nisu mi bili privlačni i hvatala sam krivine. Sticajem okolnosti se ona zatekla u Podgorici, došla na moj nastup i prije toga mi na brzinu predstavila sve kako je zamislila. Nastavile smo komunikaciju i tekst pjesme mi je opisala kao neki akcioni film, nešto vanvremensko i ideja mi se sve više sviđala. Poslala mi je prvi demo snimak, koji je bio ritmički obrađen, u međuvremenu je kontaktirala Stefana Pantovića koji se našao tu kao koautor melodije i ostalo je istorija. Super sam se pronašla u toj pjesmi, postojala je početna bojazan kao i za sve moje prethodne pjesme ali kako se cio projekat razvijao i kako smo odradili prvi demo snimak ja sam se razbaškarila – istakla je Nina.

Aleksandra se nadovezala, i otkrila kako je došla na ideju da Nini predstavi ovaj projekat.

– Spontana sam osoba i kad imam ideju ja kontaktiram osobu, računam da će druga osoba biti otvorenog uma i to cijeniti i iskreno volim čak da ne tražim kontakte preko nekoga. Nije mi problem da priđem i nekoj zvijezdi i predstavim svoj projekat jer iskreno toliko vjerujem u ono što radim da se potrudim da to iskomuniciram. Mislim da je to bilo ključno što sam uspješno iskomunicirala Nini projekat i prije njegove startne tačke. Nina je umjetnik koji je imao iskustva sa Evrovizijom i scenom tog kalibra. Sve je išlo glatko sa njom. Ninin glas se tu uklopio do savršenstva, pogodila sam ko to treba da otpjava. Uživala sam u toj saradnji, Nina je veliki profesionalac, glas kakav apsolutno zaslužuje jednu širu promociju – kazala je Aleksandra.

Kako kaže, u muzici je od 2007. godine, a počela je u svom bendu kao bubnjar.

– Još davno sam počela da bubnjam i kao bubnjarku me ljudi pamte, neobičnoj profesiji za ženu, u tinejdžerskim godinama sam osnovala svoj pank rok bend gdje sam bila bubnjar koji se zvao Šinei i to je neko moje dominantno bavljenje muzikom u Crnoj Gori. Sad sam se vratila sa jednim mojim projektom nakon duže pauze koji je auotorski projekat drugog tipa, u pitanju je album sa devet autorskih pjesama na kom sam u potpuno drugačijoj ulozi. Po prvi put sam u ulozi tekstopisca, bubnjar ostajem, dalje sam kooautor sa mojim producentima na muzici, uvijek sam u potrazi za perfektinim glasom za svaku pjesmu i priču i tako sam došla do Nine. Album će izaći početkom iduće godine, jer sada lansiramo taj prvi singl koji će biti od četvrtka od 22 sata na svim digitalnim platformama, i onda će da uslijedi još jedan singl, pa još jedan i spot, radimo korak po korak. Album je na pola gotov, ali idemo polako, jer ulažem puno u vizuelnu komunikaciju muzike, želim da dam prostor singlovima – dodala je Aleksandra.

Nakon ove kolaboracije, Nina otkriva i šta je dalje u planu kada je njena karijera u pitanju.

– Moram priznati da me poznanstvo sa Aleksandrom dosta pokrenulo jer sam protekelih godina bila dosta statična po pitanju novog singla, korona je učinila svoje ali sam se pokrenula. Ovo je odskočna daska za novu Ninu i moj singl koji bi trebalo na jesen da izađe, jer nisam htjela da se dva projekta miješaju. Snimila sam pjesmu, volim svoj posao – zaključila je Nina.