Forbsova lista najbogatijih žena koje su same stekle svoje bogatstvo

Foto: Canva

Fobrs je objavio listu 100 najuspješnijih žena koje su same stekle bogatstvo na različite načine.

Bila je ovo godina trijumfa i finansijskog rasta za 100 izuzetnih žena koje su obezbjedile svoja mjesta na Forbsovoj devetoj godišnjoj listi najbogatijih američkih žena koje su se samostalno obogatile..

Ove izuzetne žene su nagomilale svoje bogatstvo u različitim industrijama, u rasponu od građevinskog materijala do zdravstvenog softvera, benzinskih pumpi do TV emisija i još mnogo toga.

Zahvaljujući oporavku na berzi, njihova kumulativna neto vrijednost dostigla je zapanjujućih 124 milijarde dolara, što predstavlja značajan porast od 12 odto u odnosu na prethodnu godinu. Štaviše, prag za ulazak na listu porastao je na 225 miliona dolara, što odražava prosperitetno stanje ovih žena koje su svoje bogatstvo same napravile.

Distributerka građevinskog materijala Dajan Hendriks ostaje broj 1 šestu godinu zaredom, sa neto vrijednošću od 15 milijardi dolara. Među osam novopridošlih su producentkinja Šonda Rajms i izvršna direktorka Insitroa Dafne Koler, čija firma koristi vještačku inteligenciju za brži razvoj lijekova.

Svoju poziciju na vrhu šestu godinu zaredom osigurava Dajan Hendriks, moćna kuća koja stoji iza carstva distribucije krovova i zgrada. Njen izuzetan uspjeh katapultirao je njeno bogatstvo na rekordnih 15 milijardi dolara, što je značajno povećanje u odnosu na prošlogodišnjih 12,2 milijarde dolara. Pod njenim vođstvom kao predsjedavajućeg od 2007. godine, ABC Suppli je zabilježio rast prihoda od 25 odsto, dostigavši impresivnih 18,5 milijardi dolara.

Drugo mjesto na listi zauzima Džudi Lav, koja je zajedno sa svojim pokojnim suprugom Tomom osnovala „Love’s Travel Stops & Countri Stores“. Sa procjenjenom neto vrijednošću od 10,2 milijarde dolara, doprinos Džudi Lav uspjehu ovog lanca prodavnica kamiona je neosporan. Tom je preminuo u martu 2023. a njihovi sinovi Greg i Frenk su postali ko-izvršni direktori, obezbjeđujući kontinuirani prosperitet poslovanja koji su negovali od 2014. godine.

Dalje od poznatih lica na listi se nalazi pjevačica Rijana koja je zauzela 20.mjesto, zatim pjevačica Tejlor Svift koja se nalazi na 34. mjestu, na 368. mjestu našla se rijaliti zvijezda Kajli Džener.

Na listi su pjevačice MadonaBijonse, kreatorka Dona Karan, zatim glumica Riz ViterspunBarbara StrejsendElen DedženerisSerena Vilijams.

Detaljnu listu 100 najbogatijih žena koje su same stekle svoje bogatstvo pogledajte OVDJE.

Izvor:DAN