Manifestacija „Samo me vidi” uspješno održana na Cetinju

Manifestacija „Samo me vidi” koju su pripremili djeca i mladi sa teškoćama u razvoju i invaliditetom iz Crne Gore, održana je danas, na Balšića pazaru, na Cetinju.

Kreatorke manifestacije, Branka Otašević i Klara Radonjić, osmislile su događaj kroz koji bi ova djeca i mladi iskazala svoje talente plesa, glume, pjevanja, sviranja i crtanja, a uz saradnju sa profesorima i studentima sa akademijama umjetnosti sa Cetinja.

Naša je želja da pokažemo svima da i oni mogu biti ravnopravno dio zajednice u kojoj živimo – poručile su organizatorke.

Glumica Branka Otašević, otvarajući program, zahvalila se Ministarstvu kulture i medija, Prijestonici Cetinje, dnevnim centrima, udruženjima, Fakultetu dramskih umjetnosti, Fakultetu likovnih umjetnosti  i Muzičkoj akademiji.

Zahvaljujem se svim učesnicima koji će nas obogatiti za svoje talente, za jedan dio svoje duše, i za neizmjernu ljubav koju pružaju kroz umjetnost. Hvala vam prijatelji. Samo ih danas gledajte i čujte jer izaći ćete odavde baš bogatiji za nešto što nikada nijeste doživjeli – kazala je Otašević.

U programu su učestvovala djeca i mladi iz Udruženja „Ljubav za ljubav” Podgorica, potom iz Pljevalja, Rožaja, Bijelog Polja, sa Cetinja i dr., a sjajno ga je vodio harizmatični i zabavni Radovan Džuver.

Muzička podrška programu su bili pijanista Oleksij Molčanov, violinistkinja Tanja Bogdanović i gitaristkinja Nikolina Dobrašinović.

Djeca, učesnici programa, zamislila su želje, a potom crvene balone u znaku srca ispustili u nebo, da bi se želje i ostvarile.

Izvor: Cetinjski list/N. Kašćelan