Koncert „Love Duets“ na Velikoj sceni CNP-a

Koncert “Love Duets”, na kojem će nastupiti Irene Molinari, mecosopran, Mickael Spadaccini, tenor i M’Kristin Okerlund, pijanistkinja, biće održan u srijedu, 14. februara u Crnogorskom narodnom pozorištu s početkom u 20 sati.

Umjetnici koji svoje karijere grade širom svijeta predstaviće crnogorskoj publici respektabilan program koji čine poznate arije i dueti iz opera “Carmen” (Žorž Bize), “Aida” (Đuzepe Verdi), “Samson et Dalila” (Šarl Kamij Sen-Sans), kao i popularna kamerna muzika iz Napulja.

Kristin Okerlund je pijanistkinja Bečke državne opere. U njenoj bogatoj karijeri izdvaja se nastup u njujorškom Karnegi holu te drugim značajnim inostranim centrima (SAD, Rusija, Kina, Japan, Koreja, Nigerija, Libija, Francuska, Španija, Njemačka, Švajcarska, Austrija). Sarađivala je s najvećim imenima klasične muzike poput Karerasa, Dominga, Pavarotija te drugim međunarodno poznatim umjetnicima.

Irene Molinari, mecosopran iz Italije, godinama gradi karijeru u svijetu. Nastupala je u teatrima i na festivalima širom Italije i svijeta. Ostvarila je brojne značajne uloge, među kojima su: Amneris (Aida, Verdi), Carmen (Carmen, Bize), Fenena (Nabucco, Verdi), Suzuki (Madama Butterfly, Pučini), Maddalena (Rigoletto, Verdi), Meg Page (Falstaff, Verdi), Flora (La Traviata, Verdi), Zita (Gianni Schicchi, Puccini), Lola (Cavalleria rusticana, Mascagni), kao i brojne druge.

Mickael Spadaccini, tenor iz Italije i Belgije, predstavlja se publici širom svijeta. Njegova zavidna biografija broji skoro pedeset uloga u operama i teatrima širom svijeta (Argentina, Austrija, Belgija, Italija, Rusija, Estonija, Bjelorusiji, Francuskoj, Južnoj Koreji), koji ga čine jednim od najznačajnijih umjetnika današnjice.

Ulaznice se mogu rezervisati i kupiti na veb-sajtu www.cnp.me, kao i na biletarnici Pozorišta, dok se publika o aktivnostima nacionalnog teatra može informisati i putem društvenih mreža Facebook i Instagram.