“DanilovGradation” 9. maja pored Zete: Na sceni bendovi srednjih škola

Foto: Opština Danilovgrad

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija već treći put podržava organizaciju DanilovGradation, srednjoškolskog takmičenja bendova na kojem će ove godine moći da se takmiče bendovi svih crnogorskih srednjih škola, a ne samo gimnazija kao u prethodnom periodu.

Planirano je da se takmičenje održi 9. maja, na Dan Evrope, na platou pored rijeke Zete u Danilovgradu.

Kako je najavljeno, svaki bend imaće priliku da se publici i žiriju predstaviti sa 3 kompozicije od kojih je jedna autorska, jedna na crnogorskom – srpskom bosanskom, hrvatskom jeziku i jedna na stranom jeziku.

“Autorska kompozicija mora premijerno biti izvedena na DanilovGradation, a autori teksta, muzike i aranžmana moraju biti učenici škole koja se takmiči. Članovi benda moraju biti sadašnji učenici škole koju bend predstavlja. Ukoliko se ukaže potreba, jedan član benda može biti i iz neke druge srednje škole”, saopštili su organizatori.

Pravo učešća imaju sve srednje škole u Crnoj Gori koje ispunjavaju navedene uslove, a takmičiće se deset prvoprijavljenih.

“Direktori/ce škola treba da od članova nastavnog osoblja škole izaberu mentora benda. Mentor će pratiti pripreme benda za takmičenje, savjetovati ih tokom priprema i biti uz bend na samom takmičenju. Takmičarima i mentoru će biti obezbijeđen prevoz do Danilovgrada i nazad, smještaj ukoliko je potrebno, lanč paket na dan takmičenja, voda, sokovi i slatkiši. Planirano je da bude obezbijeđen prevoz do Danilovgrada i nazad navijačima, odnosno učenicima škola čiji bendovi učestvuju na takmičenju (po jedan autobus za svaku školu)”, dodaje se.

Žiri će dodijeliti tri nagrade na takmičenju i to:

  • Nagradu za bend koji bude imao najbolju autorsku pjesmu, odnosno mogućnost snimanja pjesme u studiju, a ukoliko budžet takmičenja dozvoli i snimanje video spota.
  • Nagradu za bend koji bude ostavio najbolji kompletan utisak na žiri.
  • Nagradu za pojedinca koji se istakne originalnošću i virtuoznošću tokom nastupa.

Izvor:RTCG