Respektabilan repertoar i u aprilu u CNP-u

Foto: Duško Miljanić

Aprilski repertoar Crnogorskog narodnog pozorišta obilježiće šesta premijera u jubilarnoj 70. sezoni, predstave iz najnovije produkcije na Velikoj i Sceni Studio, gala koncert u partnerstvu s “Fondacijom Miloš Karadaglić”, gostovanje na Cetinju i u Sarajevu.

Predstava “Ibzen mašina”, prema motivima djela „Stubovi društva“, „Heda Gabler“, “Nora” i “Narodni neprijatelj”, Henrika Ibzena, u režiji Ane Vukotić, premijerno će biti izvedena u nedjelju, 28. aprila na Velikoj sceni nacionalnog teatra u 20h, a na repertoaru je i dan kasnije u istom terminu.Uloge će tumačiti: Simo Trebješanin, Jelena Minić, Žana Gardašević-Bulatović, Miloš Pejović, Ana Vujošević, Aleksandar Gavranić, Jovan Dabović, Ana Vučković, Lazar Đurđević i studenti glume Fakulteta dramskih umjetnosti Cetinje Radmila Škuletić i Luka Stanković.

Gala koncert Crnogorskog narodnog pozorišta i Fondacije “Miloš Karadaglić” biće održan na Velikoj sceni u subotu, 6. aprila u 20h. Svjetski priznati gitarista Miloš Karadaglić nastupiće sa sopranisticom Petrom Radulović i violončelistom Kostom Popovićem, ovogodišnjim stipendistima Fondacije, te gudačkim ansamblom Crnogorskog simfonijskog orkestra, a pod dirigentskom upravom maestra Andreasa Otenzamera. Projekat se realizuje uz podršku Ministarstva kulture i medija Crne Gore.

Nakon gostovanja u Kraljevskom pozorištu “Zetski dom” Cetinje, predstava “671-LOV”, prema tekstu i u režiji mlade crnogorske autorke Hane Rastoder, biće izvedena 21. aprila u Sarajevskom ratnom teatru – SARTR, u okviru segmenta “Modul memorije”, MESS festivala – jednom od najstarijih programa posvećenih kulturi sjećanja koji se ove godine realizuje po 29 put.

U okviru aprilskog repertoara Crnogorskog narodnog pozorišta publiku očekujupredstave “Posjeta”,prema Fridrihu Direnmatu u režiji Aleksandra Morfova, “Proces”, Franca Kafke u režiji Dušanke Belade, “Ja sam ona koja nisam”, Mata Matišića u režiji Vita Taufera, “Smrt i njeni hirovi” Žozea Saramaga u dramatizaciji i režiji Lidije Dedović, “Brod” prema tekstu i u režiji Ane Đorđević, “Ujka Vanja” A.P. Čehova u adaptaciji i režiji Mirka Radonjića.

Javno čitanje savremene crnogorske drame biće organizovano u četvrtak, 11. aprila na Sceni Studio u 19h, a ulaz je slobodan.

Ulaznice za gala koncert i predstave na matičnoj sceni mogu se rezervisati i kupiti putem veb-sajta www.cnp.me i na biletarnici, a više informacija o aktivnostima Crnogorskog narodnog pozorišta dostupno je na društvenim mrežama Facebook i Instagram, kao i Viber kanalu.