Prljavo kazalište uz pomoć vještačke inteligencije snimilo novi spot: Nadovezuje se na naša herojska vremena

‘Svemirska‘ tehnologija za ‘svemirski‘ video spot, moto je kojeg su se pri radu na novom video spotu za najavnu pjesmu svog prvog albuma ‘Underground‘, numeru ‘Svemirski tobogan‘, držali Davorin Bogović, Tihomir Fileš i Alen Kraljić Kralja, odnosno ekipa koja čini Prljavo kazalište. Koje? Jer na sceni su trenutno dva benda istog imena.

“Ono prljavije”, kažu ljudi iz diskografske kuće Croatia Records koja s ponosom najavljuje prvi službeni spot s albuma Prljavog kazališta. Jer, Prljavci su upravo završili svoju pustolovinu digitalne animacije i obrade svoga najavnog spota. Kako? Oni su, naime, među prvim svjetskim vlasnicima AI 3D video spota ‘Svemirski tobogan‘.

“Bojite li se i vi kao i polovina planete razvoja najnovije AI (artificial intelligence) ili UI (vještačke inteligencije)? Opisuju je kao područje računarske nauke koja se bavi razvojem inteligentnih alata (uređaja, aparata, aplikacija) koje reaguju i uče baš kao ljudi. Ne bojte se, nije sve tako crno”, poručuju prekaljeni muzičari čiji je novi spot ‘Svemirski tobogan‘ u izdanju Croatia Records među prvim AI 3D uratcima na svijetu, te pozivaju publiku da u ponedjeljak tačno u podne na CMC TV i digitalnim kanalima Croatia Records provjeri kako sve to izgleda u novoj ‘svemirskoj‘ tehnologiji.

“Moram priznati da sam dosta čitao o iskustvima vezanim za tu vještačku inteligenciju. Kada sam naposljetku vidio kako me je ona na trenutke doživjela u spotu, onako pomalo i scary, onda i ja nju sad povratno doživljavam kao neman! No šalu na stranu, jer vještačka inteligencija se sjajno uklopila u dobru zezanciju u našoj grupi”, kaže Davorin Bogović za Jutarnji.hr.

Izvor:CDM