Poslušajte novu pjesmu Olivera Dragojevića: U spotu se pojavljuje njegov unuk

Foto:Printscreen/Youtube

Objavljen je spot za novu pjesmu Olivera Dragojevića “Ne mogu ti reći”.

Teško je povjerovati da je prošlo pet godina od smrti Olivera Dragojevića. Njegova porodica je odlučila da svojim fanovima pruži priliku da ga se sjećaju kroz muziku. Gotovo dvije godine slušali su se materijali koje je Oliver vrijedno snimao do svog posljednjeg dana.

Sati su se provodili pažljivo birajući, podsjećajući na sve njegove komentare i uputstva, tako da su sve pjesme rađene sa sigurnošću njegovog odobravanja. I nastao je album sa novim pjesmama Olivera – Dolaziš.

„Oliverovim odlaskom naslijedili smo sve što je stvarao tokom duge karijere i iz čega je proizišla ogromna odgovornost prema njegovoj zaostavštini, ali i prema njegovim fanovima koji su ga uvijek pratili na njegovom putu. Osjetili smo potrebu da objedinimo pjesme koje drugi nisu objavljivali, a uz pomoć Oliverovih saradnika i prijatelja pripremili smo ovaj album vodeći se njegovim kriterijumima i afinitetima.

Poznato je da je bio skroman čovjek, ali kada je muzika u pitanju uvijek je zahtijevao maksimum od sebe. Sve na ovom albumu dok nismo bili sigurni da smo dostigli nivo kojim bi bio zadovoljan. Uz pomoć njegove dugogodišnje izdavačke kuće Aquarius Records, album je pripremljen za izdavanje na jesen 2024. godine, a pjesma Ne mogu ti reći Matka Šimaca je prvi singl nadolazećeg albuma“, saopštila je njegova porodica.

„Moramo da se zahvalimo svim autorima, tekstopiscima, aranžerima, muzičarima i svima ostalima koji su na bilo koji način učestvovali u realizaciji ovog albuma. Nadamo se da će svi ljubitelji Oliverove muzike uživati u ovom albumu i da će se ove pjesme slušati dugo vremena kao i dosta njih do sada“, dodali su.

Na albumu sa dvanaest pjesama nalazi se prvi singl – Ne mogu ti reći, koji je napisao Matko Šimac, a za aranžman je bio zadužen Eduard Botrić.

„Biti dio Oliverovog opusa, to more pjesama, biti bar jedna kap, jedna od posljednjih, čini me ponosnim i srećnim što je pjesmu otpjevao upravo on“, emotivan je Matko Šimac.

Spot za pjesmu napravio je Matko Petrić, koji je sa Oliverom mnogo puta sarađivao i najbolje poznaje Oliverov vizuelni senzibilitet. Posebno emotivan trenutak je pojava Oliverovog unuka Tonija u spotu, koji se posebno uklopio u ovu priču o nostalgiji i sjećanju na jednog od najvećih, prenosi Index.

Izvor:CDM