Ovogodišnja dodjela Oscara ostaje bez crvenog tepiha, organizatori se odlučili za drugu boju

(Foto: EPA)

Organizatori dodjele Oscara odlučili su ove godine crveni tepih zamijeniti s tepihom boje šampanjca.

Kako prenose strani mediji, u srijedu ispred Dolby Theatrea u Hollywoodu, radnici koji rade na pripremama ovogodišnje dodjele Oscara razmotali su tepih boje šampanjca, dok je domaćin 95. dodjele Oscara Jimmy Kimmel razgovarao s novinarima.

“Mislim da odluka da umjesto crvenog tepiha stavimo tepih od šampanjca pokazuje koliko smo uvjereni da neće biti prolivene krvi”, našalio se Kimmel.

Odluku o promjeni boje donijeli su kreativni konzultanti Lisa Love, dugogodišnja suradnica Voguea, i Raul Avila, kreativni direktor glamurozne Met Gale u New Yorku.

Ove će godine tepih biti djelimično prekriven kako bi zaštitio zvijezde i kamere od vremenskih nepogoda, ali i kako bi dolaske pretvorio u večernji događaj.

Crveni tepih Oscara datira iz 1961. godine, kada je održana 33. dodjela Oscara u Santa Monici Civic Auditoriumu. Šira javnost neće vidjeti crveni tepih u punom sjaju na televiziji sve do 1966. godine, kada je dodjela Oscara prvi put emitirana u boji. Podsjećamo, ovogodišnja dodjela Oscara počinje u ponedjeljak u dva sata ujutro prema evropskom vremenu (odnosno u 20 sati prema lokalnom vremenu u Los Angelesu).

Izvor: Klix