Otvoren novi atelje Jelene Roganović u Podgorici

Jelena Roganović je nedavno otvorila svoj novi atelje u Podgorici, drugi po redu za 14 godina od kada se predstavlja crnogorskoj publici. Karijeru je započela u inostranstvu, a diplomirala je modni dizajn i kostimografiju u Beogradu. Svoje kolekcije je predstavljala kako kod nas tako i u svijetu.

U novom ateljeu se može pogledati nova kolekcija predstavljena na nedavno održanom međunarodnom festivalu mode “Golub mira”, kao i mnogobrojni modeli iz ready – to – wear kolekcije. Pored svečanih haljina za posebne prilike, novogodišnje praznike I slično, u ateljeu se od sada nalazi i kolekcija vjencanica, koje se mogu i iznajmiti. Atelje je koncipiran tako da na jednom mjestu možete pogledati gotove modele, kao i materijale i eventualno izabrati i poručiti model po svom ukusu i mjerama. Mnogobrojni aksesoari pratiće kolekcije vjenčanica, a pritom, tu su da urade kompletan stajling sa predlogom šminke, frizure i svime što je potrebno jednoj mladoj za vjenčanje, kao i djevojkama za maturske večeri i slično.

Jelena Roganović je direktor pomenutog međunarodnog festivala mode “Golub mira”, a kroz ovu manifestaciju osim promocije mir i suživota, promovišu se i umjetnici iz raznih domena culture, kao i turističke ljepote gradova i država u kojima se manifestacija održava. Kroz to se pružaju mogućnost umjetnicima da se predstave u drugim državama regiona, kao i Evropi i šire. Ovog proljeća omogućili su dizajnerima da se predstave u okviru zvaničnog kalendara Alta Roma u Italiji. Jelena je na manifestaciji prikazala svoju poslednju kolekciju „Rajska ptica”.

Fotografija: Milena Jovićević, Marko Gardašević

Autorka: Kana Tomašević/zenskiportal.me