Michael Jackson dobija biografski film 2025. godine – a glavnu ulogu tumači njegov sestrić

Nakon što smo ove nedelje dobili trailer za biografski film o Amy Winehouse, obradovala nas je zvanična potvrda vijesti o još jednom filmskom ostvarenju ovog tipa. Ovaj put, u pitanju je kralj pop muzike – Michael Jackson. Drama u formi mjuzikla trebalo bi da izađe tokom 2025. godine, a glavnu ulogu odigraće Jafaar Jackson – sestrić jednog od najpopularnijih pjevača ikada.

Cause this is thriller, thriller night

Biopic pod nazivom Michael pratiće život i karijeru pjevača kog su decenijama pratile različite kontroverze. Za režiju je zadužen Antoine Fuqua, a scenario je napisao John Logan. Iako je potraga za glumcima započela još u junu 2022. godine, za sada je poznato samo jedno glumačko ime. Sa druge strane, i dalje se ne zna kome će pripasti ostale uloge.

Ipak, ovo nije prvi put da se lik i djelo popularnog pjevača obrađuju u filmskim ili televizijskim formama. Još 2009. godine izašao je dokumentarni film This Is It u kom su prikazane njegove pripreme za koncerte. Dokumentarac je ubrzo ostvario najveću zaradu u istoriji kinematografije, a zatim su uslijedili i drugi formati koji su se bavili sličnom tematikom. Poslednji u nizu je dokumentarac Thriller 40 koji je izašao prije samo mjesec dana i koji je fokusiran na istoimeni album.

Ko je Jafaar Jackson?

Kada je u pitanju pjevač, glumac i plesač Jafaar Jackson, on se pojavio u različitim muzičkim spotovima. Pored toga, bio je dio limitirane reality emisije The Jacksons: Next Generation. Kada je izašla informacija o tome da je upravo njemu pripala uloga popularnog pjevača, Katherine Jackson rekla je da je zadovoljna, te da će on verodostojno predstaviti ono što je njen sin Michael zaista bio.

Uloga u kojoj će tumačiti svog ujaka biće mu tek prva filmska. Stoga jedva čekamo da vidimo način na koji će se predstaviti javnosti. A do tada, nastavljamo da slušamo pjesme legendarnog pjevača koje su obeležile različite životne periode mnogih generacija. 

Foto: Profimedia / Instagram (@michaeljackson@jafaarjackson)

IZVOR:Jurnal.rs