Dan Downovog sindroma – Danas obucite rasparene čarape!

Obucite šarene čarape kako bi simbolizovali različitosti, koje su baš kao i čarape, prepune šarenila i boja. Omogućite im da se osjećaju ravnopravno i prihvaćeno, jer jedino tako možemo funkcionisati kao društvo. Onda kada shvatimo da razlika ne treba da se plašimo , već da ih slavimo kao dar koji pokazuje svu ljepotu ovog svijeta.

Prenosimo vam poruku jedne hrabre mame koja je na svom instagram profilu napisala svima nama kako ona kaže samo par rečenica.

Foto: EKLEKTIK STUDIO

“Dugo sam razmišljala da li da napravim novu objavu,
napravim neke nove fotografije ali ipak ove ostaju No.1. sa porukama koje su ključne❣️

Hajde da danas svako sa svojim djetetom priča na temu osoba sa smetnjama u razvoju.Samo par rečenica.
Mogu da sačekaju kursevi kineskog , engleskog, fracuskog. Mogu da sačekaju časovi klavira, violine, trombona bitnije je ono što će čuti od Vas.
Recite im da vole da se igraju, trče , da vole dosta istih stvari kao i vaša djeca. Obožavaju muziku i vole da plešu . Slobodno im kažite da im traže da ponove ako nisu razumjeli o čemu pričaju , neka nadju zajedničko rješenje. Ljubav je u ostalom uvijek najbolje rješenje. Kažite im da se nikako ne smiju njihovim slabostima, da je njihov trud da budu prihvaćeni ogroman i da to trebaju poštovati. Uvijek im naglasite da uključe u igru djecu koja nisu u mogućnosti da učestvuju . Naći će oni način. Recite im da je obavezno da pomognu drugaru u školi koji slabije vidi , hoda, priča. Ono što je jako važno i što ćete im obavezno reći da su ova predivna bića spremna da vježbaju i uče danima da bi bili tu sa vašom djecom zato im dobro podvucite da nikako nije lijepo ismijavati ih, odbaciti ih i ne uključiti ih-oni to osjećaju i pate.
Molim Vas da svi ponekad popričate sa svojom djecom jer od svih kurseva na koje vaše dijete ide i od svih talenata koje posjeduje ipak je najbitnije kakav će čovjek postati”.

https://www.instagram.com/p/CqCo1QfoH7V/?utm_source=ig_web_copy_link

Foto: EKLEKTIK STUDIO

Autor: K.R. zenskiportal.me