Bunt Scena organizuje dvodnevne radionice za kreativce

NVO Nezavisna teatarska scena „BUNT“ 11. i 12. decembra organizuje dvodnevne edukativne radionice iz oblasti umjetnosti i biznisa – preduzetništva, koje su dio projekta ARTBIZ .

Radionice iz marketinga, kreativne ekonomije i preduzetništva  – 11. decembar 2023.

&

Radionica za umjetnike/ce za izradu projektnih ideja za konkurse Ministarstva kulture – 12. decembar 2023.

Predavači: Sandra Vujović i Nataša Kraljević

Radionice će se održati u multimedijalnoj sali KIC-a „Budo Tomović“ od 10 do 15 časova.

Nataša Kraljević je predsjednica ITI Centra Montenegro, savjetnica za međunarodnu i među-univerzitetsku saradnju na Univerzitetu „Mediteran“ i predavačica na Fakultetu vizuelnih umjetnosti.

Kao Čivining stipendista britanske Vlade, Nataša je magistrirala na programu „Umjetnički, festivalski i kulturni menadžment” na Univerzitetu Queen Margaret 2020. godine u Edinburgu. Takođe je magistrirala na programu „Međukulturna ljudska prava“ na St.Thomas Univerzitetu u Majamiju, nakon što je završila pravni fakultet na Univerzitetu Crna Gora u Podgorici. Nataša ima veliko iskustvo u kontekstu međunarodne saradnje i rada na projektima.

Sandra Vujović je dramska književnica i aktivistkinja u neprestanoj borbi za rodnu ravnopravnost, ljudska prava, zaštitu životinja, prirode i kulturne baštine.

Internacionalno i višestruko nagrađivana autorka mnogih društveno odgovornih kampanja i umjetničkih projekata. Jedna je od osnivačica: Udruženja dramskih pisaca, dramaturga i scenarista Crne Gore – “Naša Drama”, Foruma kreativnih industrija i medija – CIM Forum i NVU “Nezavisna teatarska scena – BUNT”.

Dobitnica nagrade Assitej  za najbolji dramski tekst za djecu i mlade za 2021.godinu. Rediteljka predstava “Izložene” i  “Mozgu, ćao”.

Projekat ARTBIZ pruža mladim umjetnicima znanje koje će im pomoći u prevazilaženju poteškoća u pronalaženju zaposlenja tako što će, kroz edukativni proces, kod njih razvijati preduzetnički duh, pružiti im neophodne informacije i  razvijati vještine kojima će moći svoj talenat i kreativnost da pretvore u svoj sopstveni uspješni biznis, a istovremeno lokalnoj zajednici doprinijeti kroz nove kulturne sadržaje u vidu umjetničke ponude koju mladi autori mogu da kreiraju.

Ovaj događaj dio je projekta ARTBIZ, koji će se održati u Podgorici, a podržan je u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2. ReLOaD2 finansira Evropska unija, a sprovodi UNDP u partnerstvu sa četrnaest opština u Crnoj Gori, među kojima su opštinama Zeta, Danilovgrad, Cetinje i Podgorica, čineći klaster „Središnji region“.