Virtuelni vodič kroz najveću YSL radnju na svijetu

Foto: Instagram (@ysl)

Kada je moda postala neizostavni dio pop kulture formirajući svojevrsni lifestyle, luksuzni brendovi usmerili su marketinške strategije ka kreiranju imrezivnog iskustva od samog ulaska u njihovu radnju. Shodno tome, u našem fokusu nerijetko se nalaze upravo najatraktivnije stalne ili pak pop up radnje. Nedavno smo govorili o Louis Vuitton radnjama u Njujorku i Los Anđelesu u kojima je konačno predstavlja prva kolekcija Pharrella Williamsa sa naglaskom na kultnu Speedy torbu dok Jacquemus bespogovorno važi za jednog od ultimativnih kreativaca kada je riječ o omišljavanju izloga. Međutim, nedavno otvorena YSL radnja u Parizu ima potpuno drugačiji značaj za modnu industriju. Zašto, pitate se?

Naime, Saint Laurent bio je prvi vizonar koji je visoku modu prikazao u ready-to-wear izdanju otvarajući butik u ulici Rue de Tournon. Sada je u Parizu otvorena najveća YSL radnja na svijetu, a mi donosimo virtuelni vodič kroz neprikosnovenu viziju kreativnog direktora brenda, Anthonyja Vaccarella.

New YSL shopping era

Luksuzna modna kuća Yves Saint Laurent otvorila je najveću radnju do sada, a smještana je na Aveniji Jelijeska polja u Parizu. Iako se ideologija kupovine u potpunosti promjenila od 1966. kada je otvorena prva YSL radnja, ono što je sadašnji kreativni direktor brenda učinio otvaranjem svojevrsnog izložbenog prostora zaista je važno ukoliko posmatramo istorijsku perskeptivu francuske kuće i njenog osnivača. Naime, Vaccarello je praktično ispunio najveću želju Sainta Laurenta da se njegovo ime nađe upravo na Jelisejskim poljima.

Virtuelni vodič kroz novu YSL radnju predstavlja vam potpuno novi koncept dizajna jednog butika koji za cilj ima otkrivanje jednog od najablematičnijih prostora, a sama ideologija ukorenjena je u karakteru Vaccarella koji nerjetko govori o urođenoj radoznalosti i njegovoj želji za istraživanjem.

Izvor: Jurnal.rs