Udovica Olivera Dragojevića otkrila razlog zbog kojeg nije dolazio u Beograd 30 godina

Foto: Privatna arhiva

Legendarni Oliver Dragojević preminuo je 29. jula prije pet godina, a mnogi se i dan danas pitaju zašto čak tri decenije nije zapjevao u Beogradu.

Bio je istaknuti pjevač i kompozitor upamćen po prepoznatljivom glasu i vanvremenskim baladama koje nisu poznavale jezik, vjeru i nacionalnost, prenosi Hello.

Karijeru je započeo kao tinejdžer, a pravu slavu stekao kao član grupe “More” sedamdesetih godina. Nakon toga je uslijedila solo karijera i put ka muzičkom vrhu. Dragojević je iza sebe ostavio preko 20 albuma i hitove za sva vremena, kao što su “Pismo moja”, “Molitva za Magdalenu”, “Cesarica”, “U ljubav vjere nemam”, “Trag u bekskraju”, “Nocutrno”, “Bez tebe”, “Šta to bješe ljubav”, “Moj lipi anđele”…

Ipak, ostala je žal što Oliver duže od tri decenije nije pjevao u Beogradu.

Davao je intervjue medijima iz Srbije, Radio-televizija Srbije u Splitu je snimila emisiju o njemu. Kada je tom prilikom upitan zašto ne želi u Beograd, kratko je odgovorio da je ta priča završena.

Poslije Oliverove smrti, njegova supruga Vesna Dragojević progovorila je o temi koja je decenijama intrigirala javnost i otkrila zašto Oliver nije dolazio u Srbiju.

“Kada je bombardovan Dubrovnik, moja porodica je došla u Split. Gledali smo snimke kako gore brodovi u Dubrovniku i tu je bio brod moga oca. To je bio veliki brod od 10 metara koji je moj otac počeo da gradi dok sam ja išla u školu. Čitav život ga je gradio i zvao se Kopakabana. I tada je moj otac vidio na televiziji kako taj njegov brod gori.

Počeo je da plače i da kuka, a onda mu je Oliver rekao: “Miljenko, nemojte vi ništa da brinete. Ja sam puno tamo radio, bio sam milion puta, ako će vas to utješiti ja više nikada neću tamo pjevati”, ispričala je Vesna i dodala da je to jedina rečenica koju je njen pokojni suprug rekao za Srbiju.

Izvor:CDM