Spot za pjesmu Marije Božović “Ti samo spavaj” je premijerno prikazan danas

Projekat “Trip Noir” predstavlja inovativno umjetničko djelo koje se ističe kroz originalnu autorsku pjesmu pod nazivom “Ti samo spavaj” i video spot kreiran uz pomoć vještačke inteligencije. Ovaj projekat je rezultat kreativnog tima koji čine Marija i Nikola Božović, a Marija je preuzela višestruku ulogu, uključujući tekstopisca, rediteljku i montažera videospota. Ovo je značajan korak u crnogorskoj umetničkoj sceni, budući da do sada nije viđeno nešto slično.
Ova autorska pjesma spada u trip hop žanr, koji je poznat po svojoj mračnoj i dubokoj atmosferi. Marija Božović je napisala tekst, a njen brat Nikola Božović je komponovao muziku. Pjesma “Ti Samo Spavaj” ima hipnotički ritam, duboke bas linije i emotivne stihove koji se savršeno uklapaju u trip hop estetiku.
Ono što posebno ističe ovaj projekat je video spot koji je kreiran uz pomoć veštačke inteligencije. Ovo je inovativan pristup umetničkom stvaranju, gde se tehnologija koristi za stvaranje jedinstvenih vizuelnih efekata i atmosfere.Spot za pjesmu “Ti samo spavaj” je premijerno biti prikazan danas u 10 časova na  youtube kanalu Marije Božović.
Projekat je podržao Sekretarijat za kulturu i sport glavnog grada.