Porizkova pozirala bez odjeće: Svoju 58. godinu započinjem samo sa suncem i osmijehom

Foto: Instagram/paulinaporizkov

Manekenka Paulina Porizkova je povodom svog 58. rođendana objavila fotografiju na kojoj pozira bez odjeće.

“Svoju 58. godinu započinjem samo sa suncem i osmijehom. I nadom da najbolje tek dolazi i zahvalnošću za sve ono što me dovelo ovdje gdje sam sada. Hvala svima na rođendanskim čestitkama. Iako sam provela 20 sati rođendana provela putujući, vrijedilo je”, navela je.

Foto: Instagram/paulinaporizkov

Foto: Instagram/paulinaporizkov

Dodala je da na fotografiji nije koristila filter i da je ponosna na svoju sijedu kosu. Mnoge korisnice društvenih mreža su u komentarima poručile da ih je ohrabrila.

“Sutra punim 49 i pomalo se loše osjećam zbog toga. Hvala ti što si pokazala da to ne znači da postajem stara niti da je moje vrijeme prošlo”, napisala je jedna korisnica Instagrama.

“Sretan rođendan, predivna ženo. Nastavi da nas inspirišeš”, dodala je druga.

Paulina je rođena 1965. godine u tadašnjoj Čehoslovačkoj. Sa porodicom se 1968. preselila u Švedsku kako bi izbjegla invaziju Varšavskog pakta. U Švedskoj je postala glumica i model sa svjetski poznatom karijerom.

Radila je kampanje za brendove kao što su Chanel, Versace, Hermes, Christian Dior, Oscar De La Renta, Mikimoto, Perry Ellis, Laura Biagiotti, Anne Klein, Ellen Tracy, Barneys New York, Ann Taylor i Revlon.

Izvor: Klix