Pet stvari se mijenja kad prekinete sa šminkanjem

Foto:Pixabay

Žene koje su odložile šminku na duži period primijetile su promjene na licu, ali su se i osjećale drugačije, pokazalo je istraživanje sajta BrightSide, u saradnji s kompanijom “Kenabo”, koja se bavi proizvodnjom kozmetike. Pet je ključnih stvari, pa saznajte koje su to promjene koje se dese.

Dok su se šminkale, žene su navikle da u ogledalo vide jednu osobu, dok, kada skinu šminku, pred njima kao da stoji “neko drugi”. Isto je i obrnuto; kada se dugo ne šminkate, našminkano lice djelovatće vam kao lice stranca.

Pojedini proizvodi za šminkanje isušuju kožu i oštećuju je. Za lice bez šminke je potreban samo zaštitni faktor protiv UV zračenja.

Kako je istraživanje pokazalo, žene srednje dobi su izgledale mlađe, a poznato je da mlađe djevojke koje koriste jaču šminku izgledaju starije. Zanimljivo je i da se žene koje svakodnevno nose šminku osjećaju starije.

Uz prirodan izgled djelovaćete prijateljski raspoloženi u očima drugih bez mnogo hemije na licu.

Lice bez šminke djeluje više prijateljski i toplije nego našminkano lice. Jaka šminka čini vas nepristupačnom u očima drugih.

Na ovaj korak teško se odlučiti, ali mnogi ističu da se taj korak itekako isplati.

Kada koristite samo malo šminke, nisu vam potrebni ni česti tretmani lica, već je dovoljno redovno umivanje i dobra krema. Od teže šminke, naročito ako je svakog dana nanosite, koža se teže oporavlja.

Izvor:RTCG