No foundation trend: Šminkanje bez pudera je moguće

Vjerujemo da većina ne može ni da zamisli svoju makeup rutinu koja izostavlja puder. Ali moguće je. Naime, makeup trend koji podrazumeva obavljanje čitave makeup rutine bez korišćenja bilo kakvog pudera je postao viralan na društvenim mrežama. Ukoliko i vi želite da odmorite svoju kožu od prevelike količine pudera i budete potpuno foundation free, ovaj tekst je za vas.

Cilj pudera, ujedno i glavni njegov benefit jeste njegova sposobnost da sakrije sve nesavršenosti na našoj koži, bilo da su to fine linije, pigmentacijske fleke ili akne. Takođe, odličan je saveznik u ljetnjim mjesecima zato što pomaže u smanjenju sjaja i masnoće na koži, te tako postiže matiran izgled. Njegove benefite bismo mogli samo da nabrajamo, i lista će svakako biti dugačka.

No, nekada ovaj makeup proizvod može imati kontra efekat. Puder, posebno u prahu, može naglasiti sitne linije i bore na licu, čineći ih vidljivijim. To je posebno izraženo kod osoba s suvom kožom. Takođe, učestalo korišćenje pudera može dovesti do toga da se naše pore zatvore. Tako koža ne može adekvatno da diše te se stvara plodno tle za izazivanje akni. Zato je našoj koži često potreban odmor od ovog makeup proizvoda. Na sreću, šminkanje bez pudera je sad veliki trend. A sve i da nije, trebalo bi ramotriti ovakav način šminkanja.

@danielllestrada

Testing out @Amaya Colon no foundation routine💗 Products @Hourglass Cosmetics concealer sepia & veil translucent powder @LYS Beauty bronzer harmony @Benefit Cosmetics hoola bronzer @Dior rosy glow blush & face glow palette 001 @Kylie Cosmetics pink power blush @Iconic London TTYN lip liner @Charlotte Tilbury penelope pink lipstick @Fenty Beauty lemon lava gloss bomb heat @Morphe Cosmetics continous setting spray @Rare Beauty clear brow gel #makeup #makeuptutorial #makeuptiktok #makeuphacks #nofoundation #nofoundationmakeup #nofoundationlook #amaya #amayacolon #amayacolonmakeup #trendingmakeup #viralmakeup #fullcoverage #fullcoveragemakeup #greenscreen

♬ original sound – Danielle Estrada

How to: No foundation makeup

Za kreiranje ovog makeup-a nije potrebno mnogo filozofije. Cilj je obezbjediti dobru podlogu, samo umjesto pudera to treba da bude korektor, tečno rumenilo i tečne konture. Vjerovatno se pitate u čemu je poenta, kada već svakako naše lice prekrivamo šminkom. Ključ je da ove makeup proizvode nanesete na ključna mjesta. Tako će biti istaknuto sve što je potrebno, a opet će veći dio lica ostati makeup free.

Foto: Instagram @daniellestrada/ @makeupbysamanthaharvey

Izvor: Jurnal.rs