Najljepše frizure za plažu

Foto:Pixabay

Za moderne žene vrijeme je na prvom mjestu, jer treba izaći na kraj sa svim obavezama. Zbog toga ni stilizovanje vaše kose ne bi trebalo da oduzima previše vremena.

Na sreću, postoji veliki broj stilskih frizura koje praktično ne zahtijevaju čak ni feniranje. To znači da su savršene za plažu – dovoljni su so, sunce i vjetar da naprave moderni hairstyle.

Dugi bob – LOB

Za one sa prirodno gustom ili talasastom kosom, LOB je idealna frizura za plažu. Sa ovom frizurom, garantovano ćete izgledati kao zavodljiva “surferska djevojka”. Lagana raščupana kosa će izgledu dodati nježnost i lakoću.

Volfcut

Trend za ovu frizuru postavile su strane zvijezde i a preuzeli su je obožavaoci širom svijeta. Ona je najbolja za djevojke sa prirodno rijetkom ili tankom kosom. Glavna karakteristika ove frizure je gradacija pramenova, zbog čega tanka kosa izgleda obimnije, naročito nakon prirodnog sušenja na plaži.

Piksi frizura

Najbolja frizura za plažu je uvijek ona sa kratkom kosom. Kratka frizura ni na koji način ne umanjuje ženstvenost slike ljepote i, naprotiv, čak joj daje više seksualnosti i nježnosti. U slučaju kratke frizure, kosa će uvijek imati prirodan prirodni volumen, a za raznovrsnost, šiške možete oblikovati na različite načine – na ovaj jednostavan način frizura će svaki put izgledati novo.

Torn Bob

Dobra frizura za one sa ravnom kosom. Ovaj hairstyle omogućiće vam da izgledate elegantno i moderno. Sve što treba jeste da izgužvate kosu prstima i pustite je da se osuši na vjetru i spremni ste za izlazak.

Kaskadne slojevite frizure

Ova frizura je pogodna za žene sa neposlušnom kosom. Kada se spremate “u žurbi”, možete samo rukama da protresete pramenove, a vaša kosa će izgledati veoma elegantno – kao nakon posjete kozmetičkom salonu.

Izvor:DAN