Mis Pakistana : “Želim da promijenim mišljenje da smo zaostala zemlja”

Foto:Promo

Na Maldivima je nedavno održan prvi izbor za Miss Universe Pakistana, a djevojka koja je pobijedila na ovom takmičenju suočila se s nizom kritika.

Naime, 24-godišnja Erika Robin danima je izložena kritikama javnosti, na koje su uticali pojedini vjerski lideri i vlast.

Tako ju je senator Mushtaq Ahmed iz stranke Jamaat-e-Islami nazvao sramotom, a privremeni premijer Annjar ul-Haq Kakar traži istragu. Razlog mržnje dolazi od toga da Robin želi da predstavlja Pakistan, koji ne želi da bude dio jednog ovakvog takmičenja.

Inače, Erika Robin je hrišćanka koja živi u Karačiju, a izabrana je za Miss Universe Pakistana među pet finalistkinja, nakon čega će predstavljati Pakistan na prestižnom takmičenju ljepote Miss Universe.

“Sjajan je osjećaj predstavljati Pakistan, ali ne razumijem odakle dolazi reakcija. Mislim da je to ideja da bih paradirala u kupaćem kostimu u prostoriji punoj muškaraca”, rekla je Robin za BBC.

Erika Robin prisjetila se da je tokom drugog kruga izbora, koji je održan online putem, istakla šta želi da učini za svoju zemlju.

“Odgovorila sam da bih željela promijeniti način razmišljanja da je Pakistan zaostala zemlja, poručila je Robin.

Takmičenje, koje se održalo na Maldivima, organizovao je Yugen Group iz Dubija, koji je organizator Miss Universe Bahreina i Miss Universe Egipta, a iz organizacije su naveli da je izbor za Mis Pakistana imao nevjerovatan broj prijava.

Finale Miss Universe održat će se u El Salvadoru u novembru ove godine.

Izvor:BBC