Kako putovati što jeftinije? Stjuardesa otkriva trikove

Foto: shutterstock, Dabarti CGI

Putovanje je nešto što većina nas voli, bilo da je u pitanju odmor na moru ili posjeta turističkim destinacijama.

Međutim, troškovi putovanja mogu biti prilično visoki, a cijene variraju u zavisnosti od mnogo faktora, uključujući sjedište u avionu i količinu prtljaga. Stjuardesa Sijera Mist podjelila je svoje genijalne trikove kako biste mogli da planirate putovanje pametno i uštedite što više novca.

“Znam da ste čekali tajne, savjete i trikove stjuardese, pa evo ih. Ako želite jeftin let, tražite letove utorkom, srijedom i četvrtkom, jer su tada obično najjeftiniji”, rekla je.

Takođe, predložila je da koristite anoniman prozor u svom pretraživaču kako biste izbjegli oglase koji često prikazuju karte po višim cijenama.

Još jedan koristan trik koji je podjelila jeste da rezervišete svoja sjedišta u zadnjem djelu aviona. Iako mnogi smatraju da je sjedenje blizu repa aviona nepoželjno zbog blizine toaleta i potencijalnih neprijatnih mirisa, Sijera Mist tvrdi da rezervisanje sjedišta u tom djelu može donijeti karte po nižim cijenama.

Iako postoje određeni stereotipi o zadnjem djelu aviona, Sijerini savjeti ukazuju na to da ovi djelovi često nude povoljnije opcije za putnike koji traže uštede.

Izvor: 24sedam.rs