” Kad Rožaje priča”

„Postoje gradovi koje zavolite na prvi kontakt sa ljudima, sa okolinom, zbog neke lijepe energije koja vas obuzme i ne pušta ni kada odete, i uvijek vas tjera da se vratite“.
Kroz djelo „Bolest trava zavičaja“, istaknutog crnogorskog književnika porijeklom iz Rožaja, Safeta Hadrovića-Vrbičkog,  predstavili smo kulturu Rožaja i njen značaj. Posebnost izvodjenja je u samim glumcima korisnicima rožajskog JU Dnevnog centra za djecu i omladinu sa smenjama i teškoćama u razvoju, koji su uz podršku kreatorki filma glumice Branke Otašević i Klare Radonjić, govorili stihove, kojima njihova duša, i ono izvan granica, što ljudi ne vide, dolazi do izražaja.

Dženita Kurtagić, direktorica JU Dnevnog centra za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju, i sam pisac Safet Hadrović-Vrbički, imali su aktivnu ulogu u toku snimanja scena sa djecom.
Cilj ovog projekta, koji je podržalo Ministarstva kulture i medija, je inkluzija djece sa smetnjama i teškoćama u razvoju u procese kreiranja i realizacije umjetničkih sadržaja.
Video sadržaj je sniman na nekoliko lokacija u Rožajama.

zenskiportal.me