Glumica Olivera Katarina bila je zvijezda u Jugoslaviji, sada tvrdi da živi u neimaštini

Glumica Olivera Katarina bila je zvijezda u Jugoslaviji, a mnogi su je zvali miljenicom Josipa Broza Tita. Ona sada tvrdi da živi u neimaštini i da još uvijek nije uspjela dobiti nacionalnu penziju.

Završila je Akademiju za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu. Karijeru je počela glumeći u predstavi “Koštana”. Zatim je odlučila snimati filmove. Njena najpoznatija uloga bila je u filmu “Skupljači perja”, koji je osvojio nagradu na Filmskom festivalu u Cannesu. Za film “Goya” nagrađena je na filmskim festivalima u Moskvi i Veneciji.

Poznata je i po svom talentu za muziku. Izdala je nekoliko ploča s obradama s obradama narodnih i romskih pjesama. U čuvenoj dvorani “Olympia” u Francuskoj održala je 72 uzastopna koncerta.

Screenshot: YouTube

Josip Broz Tito nije krio koliko je oduševljen Oliverom, a ona je jednom prilikom ispričala kako je izgledao njihov prvi susret.

“Upoznala sam Tita kada sam snimala ‘Nišku banju’. Odjednom sam čula da je Tito u studiju, a on je sjeo za kameru i gledao me. Otpustio je kamermana da me sam snima. Drugi put je bilo kad sam sa suprugom Miladinom Šakićem čekala Novu godinu. Prišao nam je Milan Vukos i rekao da Tito želi da mu pevam. Tu se nije moglo reći ‘ne'”, navela je.

Dodala je da je uvijek lijepo reagovao kada bi mu pjevala i da mu se mnogo svidjela.

“Jednom kad sam se pojavila, Jovanka ga je gurnula i rekla: ‘Evo ti je’. To sam čula. Možda je bila ljubomorna, on se doimao kao ženskaroš. Bio je pravi muškarac, to sigurno”, kazala je.

Srbijanski mediji pisali su da Olivera sada živi u neimaštini i da rasprodaje namještaj kako bi mogla platiti račune. Ispričala je kako je nekoliko puta bezuspješno aplicirala za nacionalnu penziju.

“Samujem u četiri zida, zaboravljena od većine prijatelja i kolega. Sačuvala sam dostojanstvo i nisam depresivna. Neću nikoga da molim”, rekla je.

Treba spomenuti i da je 1997. godine objavila album pod nazivom “… bratu Radovanu”, kojeg je posvetila Radovanu Karadžiću. Naravno, mnogi iz BiH joj to zamjeraju.

Izvor:Klix.ba