Brad Pitt i Penélope Cruz u novoj CHANEL kampanji reinterpretirali scenu iz kultnog filma

Foto: Instagram @chanel

U sklopu predstavljanja Fall-Winter 2024/25 RTW kolekcije na aktualnoj Nedelji mode u Parizu odana je počast klasiku francuske kinematografije, filmu Un homme et une femme (Jedan čovek i jedna žena) nastalom pod redateljskom palicom Claudea Leloucha. Spomenuti naslov na dodjeli Oscara 1967. godine ovjenčan je s dvije zlatne statue, osvojivši ih u kategorijama najbolji scenario i najbolji strani film nakon čega je stekao status kultnog djela. Naslovne uloga tada su povjerene Anouk Aimée i Jean-Louis Trintignantu, a film prati i danas prepoznatljivi soundtrack s potpisom Francisa Laija.

Ovog puta, kultne scene iz filma odigrali su, ni manje ni više nego, Brad Pitt i Penélope Cruz. 

Kako zamišljamo ljubav flert

Slavni par zatičemo u vožnji automobilom, nakon koje je usledila scena večere u restoranu. No, ovog puta rodne su uloge obrnute u odnosu na original. Manekenka Rianna Van Rompaey, glumeći konobaricu, dolazi preuzeti njihovu narudžbu. Naracija započinje Penelopinim pitanjem o tome šta će večerati. Steak?, pita Brad, Penelope odgovara –  Mmm, da, to zvuči dobro.

Naručuju dva specijaliteta francuske kuhinje – Chateaubrianda, srednje pečen, ali bez predjela. Mislim da je ljuta na nas. Definitivno nije srećna, primjećuje Brad, na to Penolope odgovara: Želiš li da je usrećimo?, potom konobarici upućuje pitanje – Oprostite, imate li slobodnih soba?. 

Scene su izvedene u crno-beloj tehnici, a kadrovi razgovora u restoranu isprekinuti su onima nastalima u vožnji automobilom i šetnji plažom. Režiju filma potpisuju Inez & Vindooh. Film je po objavi izazvao veliki interes na društvenim mrežama. Mnogi su među njima poželjeli videti i njegovu dužu verziju, odnosno remake sa navedenim akterima. Osim Oskarovca koji su neminovno privikli veliku pažnju javnosti, u fokusu je i CHANEL 11.12 kultni model torbe koji je, poput filma, vječni klasik.

Cio film možete pogledati u nastavku.

Izvor: Journal.rs