4 ZAKONA ŠAMANA KOJA ĆE VAM OTVORITI OČI U ŽIVOTU: Svaka osoba koju sretnemo, došla je kod nas sa razlogom i misijom

Foto: SHUTTERSTOCK

Mudrost Indijanaca – 4 zakona šamana koja govore o životu, odnosima, sreći, vezi.

Mudrost Indijanaca se čuvaju vjekovima, a i dalje u njihovim izrazima možemo pronaći važne poruke o životu, ljudima, prirodi. Donosimo vam 4 zakona o životu prema šamanima, a neki od njih i vama mogu da pomognu:

  1. “Svaka osoba koja dođe u naše živote je namenjena nama.”

Niko ne ulazi u naše živote iz čiste slučajno. Svi ljudi oko nas sa kojima komuniciramo su tu iz razloga što zajedno sa njima učimo, rastemo i napredujemo.

  1. “Ono što se dogodilo je ono što se moralo dogoditi.”

Ništa, ali apsolutno ništa, što nam se dešava u životu moglo bi biti drugačije. Čak ni najbeznačajniji detalj.​​ Ono što se dogodilo je jedino što je moglo da se desi – a upravo to je moralo da se desi da bismo naučili određenu lekciju i krenuli dalje. Svaka situacija koja nam se dogodi u životu je upravo onakva kakva treba da bude, čak i ako se naš um i ego opiru i odbijaju da to prihvate.

  1. “Svako vrijeme je pravo vrijeme.”

Sve počinje u pravo vrijeme, ne prije i ne posle. Kada budemo spremni da nešto novo počne u našim životima, to će početi. Nikad nije kasno.

  1. “Kada se nešto završi, završi se.”

Zvuči jednostavno, ali i jeste. Ako se nešto završilo u našem životu, to ima smisla za naš napredak i rast, pa je bolje da to ostavimo iza i idemo dalje, a da iz toga samo izvučemo najbolje iskustvo.

Izvor: Sensa