25 najljepših destinacija u Evropi-Na visokom četvrtom mjestu se nalazi Gospa od Škrpjela

Turistički magazin Travel + Leisure je predstavio listu 25 najljepših destinacija u Evropi. Na listi se nalaze kako mali gradovi, tako i destinacije sa skrivenim plažama ili predivnom prirodom. Interesantno je navesti da se na listi nalaze i tri destinacije iz našeg regiona.

Travel + Leisure u svojoj reportaži navodi da se širom Starog kontinenta nalazi bezbroj destinacija sa puno interesantnih sadržaja. Od šarenih malih gradova, veličanstvenih dvoraca, srednjovjekovnih građevina, sve do svetlucavih laguna i skrovitih plaža, Evropa je zaista neiscrpan izvor inspiracije. Čak tri destinacije iz regiona se nalaze među najljepšim u Evropi.

Definisanje najljepših mesta u Evropi je dosta teško, jer destinacija ima zaista puno, a sadržaja koje nude takođe. Magazin je pokušao da bar djelimično pomogne putnicima kako bi im olakšao putovanja. Kompletnu listu možete pronaći na zvaničnoj internet stranici.

Prvo mjesto na listi zauzela je Villa Rufolo u gradiću Amalfi na obali, dok se na drugom nalazi plaža Egremni na Lefkadi. Treće mjesto je zauzela Palata Pena koja se nalazi u Portugalu.

Na visokom četvrtom mjestu se nalazi Gospa od Škrpjela u našoj Crnoj Gori. Magazin o ovom ostrvu kaže da ne postoji nijedan predio u celoj Boki Kotorskoj koji više zaslužuje da se zaustavite i fotografišete ga, koji se sa pravom često izdvaja kao jedan od najlepših u Crnoj Gori.

Pored Gospe od Škrpjela, najljepšim u Evropi se smatraju i Plitvička jezera, kao i Dubrovnik, obje destinacije iz Hrvatske. Nacionalni park Plitvička jezera svake godine posjeti više od milion turista koje oduševi svojim kristalnim jezerima, slapovima i bujnim šumama. Dubrovnik je već profilisan kao jedna od najpoznatijih svetskih destinacija.