Savjeti za osobe s kućnim ljubimcima koji nisu kod kuće devet sati

Foto:Shutterstock

Ostavljate svog psa samog kod kuće? To može biti izazovno.

Psi nas vide kao članove svog čopora, ali nije uvek moguće da sve vrijeme provodimo sa svojim krznenim drugarima. Kako da ne razviju anksioznost zbog razdvajanja?

Koliko dugo ljubimci mogu da ostanu sami?

Stalno druženje nije neophodno. Međutim, život proveden u izolaciji – na primjer u podrumu, zatvoren u odgajivačnici ili vezan napolju po cijeli dan – ne može se nazvati ispunjenim.

Za psa je previše da provede cijeli dan sam, oni su društvene životinje. Priuštiti psima vrijeme provedeno sa ljudima od suštinskog je značaja za zadovoljavanje njihovih potreba, prenosi N1.

Stručnjaci se slažu da psi ne bi smjeli da ostaju sami duže od šest, maksimalno osam sati.

Važno je uvjeriti se da je vaš ljubimac na sigurnom mjestu i da ima sve što mu je potrebno u toku dana. Postoji nekoliko stvari koje možete nabaviti i njima olakšati sebi, a time i svom ljubimcu.

Kamera za ljubimce

Ako ste neko ko neprestano razmišlja i zabrinut je za bezbjednost vašeg ljubimca, neophodno je da u svom domu imate instalirane nadzorne kamere.

Povežite ih sa pametnim telefonom i možete da vidite svog ljubimca u bilo koje vrijeme i sa bilo kog mjesta.

Dostupno je nekoliko opcija, međutim, ako možete, uložite u kameru koja ima dvosmjernu audio funkciju. Na ovaj način, ako je potrebno, možete „razgovarati“ s njima dok ste odsutni i pružiti im osjećaj sigurnosti.

Drvo za mačke

Ovo je nešto što biste apsolutno trebali imati ako posjedujete mačku ili dvoje. Mačje drveće su obično bilo koja vrsta interaktivnih područja koja pripadaju samo njima.

Mačkama nude osećaj sigurnosti i odlične su za igru ili odmaranje. Obično različite mačke preferiraju različite vrste oblika i visine drveća, ali vi najbolje poznajete svog ljubimca.

Možete kupiti gotov proizvod, ali ako želite možeih napraviti i sami jer se izuzetno lako prave. Ovo daje dobar način vašim mačkama da im ne dosadi i uživaju u svom vremenu kada niste u blizini.

Zvučnik

Baš kao što ljudi vole da slušaju muziku, zbog toga što daje osećaj smirenosti i opuštenosti, vaši kućni ljubimci takođe vole da čuju muziku koja im umiruje um i smanjuje nivo stresa.

Možete istražiti i eksperimentisati o tome na kakvu muziku vaš pas ili mačka pozitivno reaguje i svirati im to dok ste odsutni. Ovo im pomaže u smirivanju bilo kakve anksioznosti koju imaju u vezi sa odvajanjem od vas.

Pametna hranilica

Ako se vrijeme obroka vašeg ljubimca poklapa sa vašim radnim vremenom, ovaj aparat bi mogao biti odličan za vas. Pametna hranilica mogla bi biti skupa investicija, ali je bez sumnje od velike pomoći.

Možete ga samo prethodno napuniti hranom vašeg ljubimca i izdati u tačno vrijeme i u željenoj količini sa bilo kog mjesta, koristeći svoj pametni telefon.

Igračke

Ovo se možda nekima podrazumjeva, ali postoje slučajevi kada neki vlasnici kućnih ljubimaca to zanemaruju. Veoma je važno da kod kuće imate na raspolaganju obilje igračaka za žvakanje za vašeg psa.

Ovim igračkama se vaši ljubimci mogu zanimati duži vremenski period. Uvjerite se da ulažete u neke visokokvalitetne koje mogu izdržati oštre zube i šape vašeg ljubimca i ne kidaju se prebrzo.

Kada se konačno vratite kući

Čim se vratite kući, usmjerite svoju pažnju na kreznene prijatelje i ne suzdržavajte se s ljubavlju i pažnjom. Obavezno ih izvedite u šetnju, pogotovo ako su cijeli dan bili “zarobljeni” u malom stanu, piše nova.rs.

Izvor:DAN